PUNK FORUM » FAQ
» Statystyki
» Grupy
» Użytkownicy
» Szukaj
» Zaloguj
» Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Popiera ktos z was PiS?
Autor Wiadomość
Stanzberg
Dead Press

Ryszard napisał/a:
Jasne, że stronniczy. Tak jak ty masz swoje poglądy i ja mam swoje poglądy, tak też każdy ekspert ma swoje poglądy. Przecież każde źródło do którego się odwołam będzie "stronnicze", bo reprezentujemy mniej lub bardziej różne strony.
Tu nie chodzi o taką stronniczość!
Chodzi o stronniczość, polegającą na stwarzaniu pozorów niezależności i obiektywizmu, podczas gdy jasno sprzyja się jednej stronie i specjalnie wyszukuje się argumenty na jej obronę, bądź atak w jej imieniu.
To już nosi znamiona politycznego zaangażowania, czyli: żegnaj, bezstronności. ;)
Można formułować sądy bez oglądania się na polityczny interes jakiejś strony (i wówczas jest szansa, na zasłużone otrzymanie etykietki "niezależny"), albo otwarcie służyć jakiejś opcji: co właśnie robi Twój "ekspert".
Własne poglądy nie mają tu nic do rzeczy: jeśli jesteś w stanie ponad nimi dostrzec pewne racje obu stron, zbliżasz się do obiektywizmu. Jeśli nie: jesteś stronniczy.

ciocia gienia

Wysłany: Śro 09 Kwi, 2008   

Bliski jestem poglądom znajomego Mecenasa z tym, że nie Narodowo-Socjalistyczna a Chrześcijańsko (raczej katoliscko)-socjalistyczna (soś jak Chadecja, ale nie prawicowa a lewicowa). Może się myle, ale wydaje mi się, że generalnie lewica zawsze broniła praw robotniczych (pokrzywdzonych, mniej lub bardziej "wykluczonych"), tak ? Prawica za to była przywiązana do gospodarki, rozwoju ekonomicznego i równocześnie Kościoła jako pewnego rodzaju wyraziciela stabilności (może utrzymania status quo ?). Patrząc na naszą scenę polityczną, a głównie na tematowy PIS, jest to partia, która chce bronić najbiedniejszych (lewica ?) i wierzących (prawica ?), czyż nie ? Nie wchodziłbym raczej w dyskusję o tym kto komu i na co ile przeznaczył, bo to są sprawy czysto polityczne (a więc poszukiwanie elektoratu).

Myrkull

Bo wiesz jakby tak patrzeć to najbardziej postkomunistyczną (w sensie programu) partią jest PiS, łącząc w niewyobrażalny sposób konserwatyzm z elementami socjalizmu (gospodarczo), kiedy np. takie SLD (sorry teraz LiD) zupełnie nie wie gdzie się odnaleźć i lata za gejami. PO za to jest pseudo-liberalna więc my mamy w Polsce jeden wielki burdel.
Jakby patrzeć na dzisiejszą scenę polityczną, to zwłaszcza w Polsce nie powinno się mówić o prawicy i lewicy.

ciocia gienia

zgadzam się Myrkull, i dlatego osoby popierające PiS to moim zdaniem ludzie z lewicowymi przekonaniami, lewicowymi ale patriotyczno-chrzescijanskiemi, a więc masło maślane

ciocia gienia

wybaczcie sformuowanie "patriotyczno-..." bardziej chodzilo mi konserwatywno ... sorki !

Ryszard

Też się zgadzam z Myrkulem. Chociaż sądzę że tylko niewielki ułamek wyborców w ogóle zdaje sobie sprawę z programu gospodarczego poszczególnych partii.

r27

wbrew pozorom akurat wyborcy na to najbardziej patrzą...

ludzie głosowali na PiS bo się bali (i słusznie) neoliberlizmu PO i LiDu .....bodajże jutro pierwsze czytanie ustawy o samozatrudnieniu przeciwko której jest tylko PiS..w przypadku kiedy ta ustawa wchodzi w życie zapomnijcie o kodeksie pracy i sld to popiera!

na sld głosują nie "doły socjalne" ale antyklerykałowie i były aparat pzpr.."lewicowość" nie ma tu nic do rzeczy....i w zależności od siły partii duży biznes który ost poparł PO

zaś elektorat PO to "wykształceńcy" "europejczycy" "pracodawcy" i "oświecona budżetówka"

generalnie Po wygrało dzięki gównażerii co się wytraszyła rydzyka..takie typki jak rysko którym 20 baniek na świątynie OB to szok ale 60 mld zeta dla żydków to "sprawiedliwość dziejowa"

o ile w PiS , sld, psl i lpr "doły" myślą w kategoriach narodowych o tyle wyborcy Po to "ełorpejczyki" czyli najgorsza antynarodowa swołocz

ciocia gienia

piknie kurwa, ale co to ma w temacie o PiS ? r27 jebiesz jakimiś dziwnymi sloganami, ale do tematu niewiele wnosisz

Kaczma

nas dzis zaczepiła jakas propisowska babcia podpita jak mniemam i na jakiekolwiek argumenty z naszej strony mówiła ze nic nie wiemy i tylko ona ma racje jak tu z taka gadac :roll:

Kamyla

Kaczma napisał/a:
nas dzis zaczepiła jakas propisowska babcia podpita jak mniemam i na jakiekolwiek argumenty z naszej strony mówiła ze nic nie wiemy i tylko ona ma racje jak tu z taka gadac :roll:

Tak i nawet doskonale wiedziała, że w domu nie uczą nas historii chociaż nie zdążyliśmy powiedzieć ani słowa :D
jej monolog się sprowadzał do tego, że większość Polski to apacze

Budyń

ciocia gienia napisał/a:
piknie kurwa, ale co to ma w temacie o PiS ? r27 jebiesz jakimiś dziwnymi sloganami, ale do tematu niewiele wnosisz

skoro temat poszedł w kierunku "PiS jest zły a PO dobre" to nic dziwnego, że jak ktoś uważa, że PO takie fajne nie jest, to wpisuje się tu, proste. Zawsze, gdy rozmowa będzie o którejś z tych dwóch partii, to zejdzie prędzej czy później na drugą, bo każda z nich działa w całkowitej kontrze do drugiej.

RŻNĄĆ Z KARABINKÓW!!!

Ryszard

r27 napisał/a:
generalnie Po wygrało dzięki gównażerii co się wytraszyła rydzyka..takie typki jak rysko którym 20 baniek na świątynie OB to szok ale 60 mld zeta dla żydków to "sprawiedliwość dziejowa"

W takim razie bardzo się cieszę że PO wygrała dzięki takim jak ja. Zwłaszcza, że na nich nie głosowałem. :rotfl: Że już nie wspomnę o jakiś nagle z dupy przez ciebie wyciągniętych 60 mld o których chyba tylko ty słyszałeś. Ach, no i znowu "manipulujesz faktami" (lub jak kto woli - kłamiesz), bo świątynia OB miała dostać 40 mln a nie 20 jak piszesz.
Wykrzykiwanie zasłyszanych haseł do niczego nie prowadzi, czasem trzeba pomyśleć samemu, naprawdę! Zwłaszcza gdy z jednej strony powodujesz się na wartość chrześcijańską a z drugiej ta wartość "z dupy ci wyłazi".
Z mojej strony dyskusję uważam za zakończoną, bo się trochę za bardzo wyjałowiła.

ciocia gienia

budyń - mimo wszystko to jest temat o PiS a nie różnicach między PiS i PO, niestety poszedł w tą stronę jak piszesz, w czym miałeś pewien udział. Co do wypowiedzi r27 chodziło mi o to, że stwierdzenia że to jest mniej be bo tamto jest bardziej to kurwa jest dyskusja rodem z piaskownicy i chuj. Zauważ, że temat poszedł w tą stronę a nie w tematy o gospodarce, prawie itp.

Budyń

temat na forum to nie wypracowanie, jest rzeczą żywą i sobie czasem ewoluuje. Autor zresztą się nigdy więcej zdaje się po jego założeniu już nim nie interesował... Oczywiście można założyć drugi równoległy temat o PO, jak komuś przeszkadza pisanie o tej partii w temacie, który ma w nazwie PiS. Tyle, ze wydaje mi się to bezcelowe, bo taki temat za chwilę z kolei stanie się tematem o PO, te partie żyć bez siebie nie mogą i tematy o nich też się bez tego nie obędą :)

RŻNĄĆ Z KARABINKÓW!!!

r27

Wysłany: Czw 10 Kwi, 2008   

Cytat:
Że już nie wspomnę o jakiś nagle z dupy przez ciebie wyciągniętych 60 mld o których chyba tylko ty słyszałeś

z dupy to ty chyba jesteś...Żydzi domagają się 65 mld $
http://www.naszdziennik.p...301&id=po02.txt

zaś Polski rząd proponuje 60 mld ale zł i nie tylko zydom ale "wszystkim"
http://wiadomosci.onet.pl/1708797,12,item.html

MS
Ajbi

PRL zrobil rozboj i zabral wielu ludziom wlasnosc, ktora prawnie nalezala do nich, ich ojcow itd. W momencie upadku przekazal ja III RP. Jesli III RP chce sie moralnie i historycznie czuc nastepca II RP, a nie bandyckiego PRLu, to skradzione powinna oddac prawnym wlascicielom, ich spadkobiercom itd. Narodowosc nie ma tu nic do rzeczy, chodzi o prawo wlasnosci, ktore podobno dla prawicy jest swiete. "Przyzwyczajenie" sie do skradzionego, ciagle odwlekanie zwrotu i w miedzyczasie uzywanie tego mienia dla wlasnej korzysci to paserstwo.

r27

ms widać nie jesteś w temacie ...otóż KAŻDY może przed polskim sądem domagać się sprawiedliwości..czyli zwrotu mienia jezeli zostało BEZPRAWNIE zabrane....stąd też ludzie odzyskują swoją własność nawet po 60 latach
z Żydami jest tak iż oni mogą także przed polskimi sądami się ubiegać o zwrot mienia...

cały myk polega na tym iż tzw organizacje żydowskie chcą gotówki za "pozostawione mienie po zmarłych zydach" i że te organizacje 'sprawiedliwie podzielą'

przed wejsciem do NATO Polska w taki sposób "pozbyła' się przedwojennego mienia gmin żydowskich...wszystkie nieruchomości żydowskie przedwojenne są dziś własnością paru gmin w których zrzesza się śladowa ilość ludzi

stąd też np gmina warszawska buduje drapacz chmur w centrum warszawy..stać ją

koniec twojego postu MS to smeich na sali bo wynika z niego że obce jest ci pojecie zasiedzenia

jak ty sobie to wyobrażasz? po 1945r znsizczony kraj...centra wielu maist to w 80% ruiny..wg ciebie lduzie powinni być bezdomni i nie zajmowac i odbudowywać nieruchomosci bo po 60 latach jacyś spryciarze z claim conference sie po nie zgłoszą?

a juz najwięskz ejaja to to że żydzi którzy UKRADLI cały kraj Paletyńczykom udają pokrzywdzonych HAHAHAHA

MS
Ajbi

Czy ja jestem "nie w temacie", czy raczej Ty nie z tego swiata :-? Postepowania przed Polskimi sadami wloka sie latami, co jest tym bardziej klopotliwe dla osob zamieszkalych na stale poza Polska. Rodziny (bo konkretne osoby zwykle juz nie zyja) ograbione przez komunistow dosyc sie nacierpialy, a obecnie przez takich jak Ty traktowane sa niemalze jak zlodzieje, ktorzy wyciagaja rece po cudze. RP nie tylko powinna oddac zagrabione, ale jeszcze przeprosic poszkodowanych za dotychczasowa opieszalosc (choc co do samego faktu grabiezy jedynie wyrazic ubolewanie, bo tego dokonala wladza niesuwerenna, z ktorej reki my - Polacy w kraju - tez zesmy wiele wycierpieli), a nie jeszcze ich zmuszac do wycierania sadowych korytarzy. Szczegoly techniczne rozwiazania pozostawiam do rozstrzygniecia suwerennemu rzadowi i parlamentowi RP, chociaz osobiscie najchetniej widzial bym zwrot w naturze.
Nie wydaje mi sie tez, zeby mozna bylo stosowac zasiedzenie do dobr odebranych prawowitemu wlascicielowi przemoca. Tym bardziej, ze okres polwiecza 1939-1989 to "dziura" w historii suwerennej Polski, kiedy to dochodzenie praw do dobr bezprawnie zabranych nie bylo faktycznie mozliwe.
A co do gmin zydowskich, to o ile rozumiem, mamy do czynienia z osobami prawnymi, a wtedy pojawia sie kwestia nastepstwa prawnego podmiotow. To zawsze jest troche "sliskie", ale liczba praktykujacych Zydow zamieszkalych w Warszawie ma tyle do rzeczy, co wielkosc opadow sniegu.

r27

"wloką się latami" bo jak ktoś nie ma żadnych papierów na nieruchomość poza "zeznaniami świadków" i testamentem babci spisanym odręcznie to sądy lekką rączką nie nakazują zwrotu mienia należącego najczęsciej do samorządu

rozumiem że ta ustawa to kolejny CUD...donald jednym aktem prawnym rozwiąże wszystkie dylematy sądów i tylko nie wiedzieć czemu skoro coś bezprawnie zabrano to on chce oddawać max. 20%?

gdzie tu miejsce na prawo? to jakieś kipny

i złośliwie zprzy okazji znowu pytam:

"skoro naziści zabili prawie wszystkich żydów to skąd tylu spadkobierców?"

każdy zyd przed wyjazdem do auschwitz jakimsdziwny mtrafem wysyłał do NYC potomka z tytułem prawnym do nieruchomosci?

obydwaj wiemy że tak nie było i że prawdopodobnie chodzi tu tylko o to by adwokaci WJC i CC zarobili kolejne setki mln$

r27

ciekawe jak rozwiążą sprawę nieruchomości na których były pozakładane hipoteki :D :D

Budyń

dziś się okazało, że reprywatyzacja ma polegać na zwrocie 15% majątku, więc tak czy inaczej nie będzie żadną sprawiedliwością, a kolejnym złodziejstwem w majestacie "prawa"

RŻNĄĆ Z KARABINKÓW!!!

r27

Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008   

budyń to nie żaden zwrot majątków tylko uleganie szantażowi międzynarodowej mafii

Budyń

ja to wiem, tyle, że nawet z punktu widzenia, który przedstawia MS, w tej formie jest to kpina

RŻNĄĆ Z KARABINKÓW!!!

MS
Ajbi

r27 napisał/a:
każdy zyd przed wyjazdem do auschwitz jakimsdziwny mtrafem wysyłał do NYC potomka z tytułem prawnym do nieruchomosci?
Spadkobierca nie musi koniecznie byc potomek. Z reszta po co ja mam tlumaczyc rzeczy oczywiste?!

Budyń napisał/a:
dziś się okazało, że reprywatyzacja ma polegać na zwrocie 15% majątku, więc tak czy inaczej nie będzie żadną sprawiedliwością, a kolejnym złodziejstwem w majestacie "prawa"
Wiekszym zlodziejstwem bylo by nie oddac nic :idea:
Problemem w obecnym podejsciu (co bynajmniej nie jest nowym pomyslem obecnego rzadu) jest preferowanie rekompensat zamiast zwrotu w naturze. Polski nie stac na wyplate 100 % rekompensat. Dlatego, jak juz pisalem, osobiscie najchetniej widzial bym zwrot w naturze.

r27

Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008   

Cytat:
Spadkobierca nie musi koniecznie byc potomek. Z reszta po co ja mam tlumaczyc rzeczy oczywiste?

ocho czyli przed wyjazdem do auschwitz żydzi porobili akty darowizny, spisani testamenty i poprzekazywali majątki znajomym...
:D :D :D :D

skoro wg oficjalnej propagandy holocaust na terenach Polski przeżyła garstka zydów..większość majątku został zaś zaa Bugiem ( bo na kresach mieszkałą większość zydów) TO CZEMU ROSZCZENIA SĄ TAK WYSOKIE????

Odpowiedz do tematu