PUNK FORUM
Forum Punkowe

Na każdy temat, nic o punku... - Kulinaria

heroina - Wto 17 Mar, 2009

ale ma inny kolor. czyli na pewno jest całkiem inna :wink:

Mecenas napisał/a:
kotlety z jajka jadłem jak byłem w podstawówce wtedy to jeszcze internetu nie było :P

mnie takimi raczyli w szpitalu. nie pamiętam czy to z powodu mojego stanu czy smaku tego kotleta sie porzygałam na podłogę. stawiam, że kombinacja obu czynników tak zadziałała
i od tamtej pory omijam szerokim łukiem eksperymenty z jajek :?

Zwierz@k - Wto 17 Mar, 2009

Mecenas napisał/a:
no co ty zwierzak przeciez ona smakuje tak samo jak biała Rolling Eyes


według mnie smakuje zupełnie inaczej. ale może trafiała mi się jakaś chujowa.

Dziś wpierdoliłem genialną sąlatkę z trzech rodzajów salaty, kurczaczka, melona i pomarańczy - do tego grzanki z maśłem czosnkowym. Wyjebioszka!

magdalenik - Śro 18 Mar, 2009

Zwierz@k napisał/a:
według mnie smakuje zupełnie inaczej.

wg mnie tez :)
z tymze mnie taki smak odpowiada.

z kapusty tez mozna.... z cukini mozna...z kalafiora,brokula,szpinaku...wiele rzeczy jest do wyboru :)

Mecenas - Śro 01 Kwi, 2009

muszę się pochwalić bo zajebiste żarcie se zrobiłem
cukinia w kostkę pokrojona, marchew starta na tarce o dużych okach, cebula, czosnek - podsmażyć na patelni, doprawić solą pieprzem koperkiem i podawać z makaronem lub ryżem
proste a genialne 8)

Aneta - Pią 03 Kwi, 2009

zapomialam to 1000 lat temu napisac - dodajcie kiedys do gotujacego sie ryzu 3 zdzbla trawy cytrynowej - pyszne !!!

przepis do znalezienia w necie bez problemu

Ryszard - Pią 03 Kwi, 2009

ja też o takim wynalazku nie słyszałem :o
Aneta - Pią 03 Kwi, 2009

nazik - wyślemy Ci z zinem
;)


w bomi za 3 są...

byly niedawno przynajmniej :)

magdalenik - Sob 16 Maj, 2009

wlasnie delektuje sie czyms pysznym co udalo mi sie wykonac w 10 minut.

kasza jaglana gotowana z dodaną na koncu odrobina oleju rzepakowego, do tego duszone na masle z ziolami oraz papryka slodka i smietanką 30% warzywa - brokuly,kalafior,marchewka - plus soja (normalne, ugotowane ziarna - bez modyfikacji :P ), posypane startym zoltym serem.
mniam :D

(pelen zestaw aminokwasow plus witaminki i mineraly :D )

wawrzon - Śro 20 Sty, 2010

Dzisiejszym specjałem jest chlebek, grubo nasmarowanym masłem czosnkowym, na góre zrobiłem sobie pyszną przesmażoną cebulkę, na ziołowo-ostro. do tego szczypiorek. Zajebioza kanapki mam !
Zwierz@k - Śro 20 Sty, 2010

ale za to jebiesz jak żyd i pierdzisz jak ta pani od Hamela z pewnością.
ko0niu - Śro 20 Sty, 2010

W piekarniku właśnie robi się domowa pizza z pieczarkami i kiełbasą krakowską. Za dziesięć minut podajemy :faja:
Mecenas - Śro 20 Sty, 2010

to ja wpadam
Dzemu - Pon 25 Sty, 2010

Wczoraj zrobilem i nawet sie udala zapiekanka z makaronu z warzywami. :) Polecam, naprawde szybko sie robi i tanim kosztem.
magdalenik - Czw 11 Lut, 2010

Mecenas napisał/a:
zadowoliłem się nózkami w galarecie :cool:


a ja polecam oczywiście wege galaretkę.
kupujesz agar - świetny zagęstnik - galaretka ścina się w moment, poza tym jest klarowna, nie zmienia smaku i jest twarda - nie rozlatuje się nawet w temp pokojowej.
gotujesz wywar warzywny, do ostudzonego już i odcedzonego z paprochów dorzucasz co ci pasuje - groszek zielony (nie z puszki, bo ma chujowy kolor), marchewkę, kukurydzę, tofu, kostki sojowe, jajko w plasterkach, pieczarki itd :) i do tego cebulka z octem rzecz jasna :razz:

Mecenas - Czw 11 Lut, 2010

eee, jak beż mięsa to szkoda czasu ;-)
a swoją droga co to jest ten agar?
jakis środek roslinny?

magdalenik - Czw 11 Lut, 2010

agar to takie coś co się z glonów robi czyli teoretycznie 100% roślinny produkt. choć wg mnie nie do końca, bo krasnorosty, z ktorych się agar wytwarza nalezą do królestwa protista czyli czegoś co ma cechy i zwierząt i roślin. jasne, ze bardziej to roślinę przypomina, a wikipedia nawet twierdzi, ze jest rośliną, ale...wikipedia kłamie :cool:
magdalenik - Czw 11 Lut, 2010

taa, nawet przypomina kotka :lol:



heroina - Czw 11 Lut, 2010

magdalenik napisał/a:
wikipedia nawet twierdzi, ze jest rośliną, ale...wikipedia kłamie :cool:


protist to prosist. sztuczna grupa, ale nie są to ani rośliny, ani zwierzęta, ani grzyby. a inna sprawa, ze są protisty roślino- zwierzęto- i grzybopodobne.
w dawnych czasach się na protisty wołało pierwotniaki ;-)

ko0niu - Czw 11 Lut, 2010

Nie miałbym rozterek moralnych co do tego czegoś, nie wygląda mi na rozumne i czujące. :lol:
wawrzon - Nie 21 Lut, 2010

Ostatnio wpadłem na to... przypadkiem. gotując w kuchni wziąłem w łapy słoiczek z moją ukochaną przyprawą jaką jest curry... Doznałem szoku. Całe życie byłem przekonany że jest to przyprawa jak papryka, pieprz, kminek czy coś... a tutaj dowiaduje się że jest to mieszanka innych przypraw... :shock: :shock: :shock:

---
:shock: podobnego szoku doznałem kiedyś oglądając program makłowicza - kiedy powiedział, że ananasy rosną w ziemi... :shock:


:mrgreen: takie pierdoły - a zaskakują :D

Mecenas - Nie 21 Lut, 2010

z tymi ananasami to sam jestem w szoku :zdziwienie:
Foxy 68 - Nie 21 Lut, 2010

a moja 'naucycielka' od angielskiego z liceum - tak,ta ukrainska pizda - zawsze mowila ze ananas to 'japko sosnowe' slowa ananas nie znala,tak samo jak 'żółw' 'grabić' i wiele innych \
ko0niu - Nie 21 Lut, 2010

Mecenas napisał/a:
z tymi ananasami to sam jestem w szoku :zdziwienie:


Gdzie wy kurwa żyjecie :lol:

Mecenas - Nie 21 Lut, 2010

w kraju gdzie ananasy nie rosną :P
Foxy 68 - Nie 21 Lut, 2010

dobra,dam wam przepis na prostą burżujską kanapkę którą właśnie opiedoliłem i wymyśliłem głową.

Kanapka szefa burdelu (jeśli mięso to ryba a ryba to mięso to mięsna)

Poczeba:
Łosoś wędzony z biedronki
Chleb razowy firmy polskie zborza (dwie kromki)
Ser żółty (jaki kto chce,tak myśle im twardszy tym lepszy i najlepiej krojony)
Pomidor
Przyprawy: sół,curry,papryka
Jakiś ostry sos chilli najlepiej żeby nie był gęsty - polecam "Piri-Piri" morde pali i daje rade
Sałatka z wczorajszego obiadu,którego nie jadłem (kapusta pekińska, marchewka tarta,papryka czerwona,majonez, śmietana)

Robi się tak:
1) Myjemy dokładnie łapki
2) Rozkładamy kromki chleba
3) Oddzielamy średnio grube plastry łososia i kładziemy go na jedną kromkę
4) Kroimy pomidora na plastry - jeden plaster na jedną kanapkę
5) Kładziemy go na łososia i obsypujemy solą i curry poczym psikamy "piri - piri"
6) Nakładamy sałatkę tudzież surówkę z wczorajszego obiadu,którego nie jadłem (w rozsądnej ilości,tak żeby nie spadała,najlepiej na środek bo sama się ułoży jak trzeba)
7) Na drugiej kromce kładziemy jeden plaster sera i obsypujemy go papryką
8) Składamy i wpierdalamy


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group