|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
|
Na każdy temat, nic o punku... - Kulinaria
magdalenik - Czw 07 Lip, 2011
polecam dania jarskie w nowym targu.
szczególnie pozycję 2. i 8.
Zwierz@k - Czw 07 Lip, 2011
ojebałem gulasz sojnowy. nie taki straszny jak wygląda.
Prompto - Pią 08 Lip, 2011
przepis na sypki ryż
zachariasz - Pon 11 Lip, 2011
W końcu sezon na cukinię i leczo
BadMotherfucker - Czw 04 Sie, 2011
Takie owocowe krówki, zajebista sprawa
magdalenik - Nie 04 Wrz, 2011
kawa dla zestresowanych:
kawa (ja mam taką i zajebiste z nią wyszło)
łyżeczka cukru (lub nie)
baileys ( dużo) - ja mam karmelowy
mniaammm
moja kawa była na wodzie gorącej. z wrzącą nie próbowałam, ale intuicyjnie nie polecam
wajch - Nie 04 Wrz, 2011
magdalenik napisał/a: | kawa dla zestresowanych:
kawa (ja mam taką i zajebiste z nią wyszło)
łyżeczka cukru (lub nie)
baileys ( dużo) - ja mam karmelowy
mniaammm
moja kawa była na wodzie gorącej. z wrzącą nie próbowałam, ale intuicyjnie nie polecam |
A piłem kiedyś taką kawę, fakt, zajebista. I też miałem karmelowy krem.
BadMotherfucker - Sob 17 Wrz, 2011
Ciotka od jakiegoś czasu ma kury, dziś pojechałem po jajka i moim oczom ukazał się niesamowity widok.
JAJKA SĄ NIEBIESKIE
Nie mam aparatu żeby zdjęcie zrobić ale wyglądają tak
Wyjaśni mi to ktoś
magdalenik - Sob 17 Wrz, 2011
kolor skorupki zależy m.in od rasy kury.
jeśli ma rasę araucana to będą niebieskie
"niebieski barwnik skorupki (cyjanina) jest produktem ubocznym żółci przy tworzeniu się powłok jajka".
od kur zielononóżek są całkiem białe skorupki. żółtka też są jaśniejsze. ostatnio nawet prawie białe żółtko mi się trafiło
swoją drogą, jak już kiedyś pisałam, jajka od zielononóżek mają 30% mniej cholesterolu niż od innych ras
BadMotherfucker - Sob 17 Wrz, 2011
Dziękuję
Już myślałem że to jakieś czarodziejskie, smocze jaja
Bardzo smaczne swoją drogą te jajka
Mecenas - Sob 17 Wrz, 2011
co do kawy to ten bejlis sporo kosztuje, ale ogólnie kawa z prądem to dobra rzecz
oipunk80 - Śro 07 Mar, 2012
bierzemy udział w takim małym konkursie, jeśli komuś podoba się nasze zdjęcie (kompozycja) to prosimy o polubienie go (zdjęcia) na facebooku:
LINK
z góry dziękuję!
Dzemu - Pią 09 Mar, 2012
Fajnie bybylo jeszcze jakbys opisal co w tych pudelkach jest.
A ja zaryzykowalem i zrobilem dzis zupe serowa, wiecie jaka smaczna
kawkader - Pią 09 Mar, 2012
Ja ostatnio zaryzykowałem i zrobiłem sos serowy do makaronu ... pewnie byłby zajebisty gdyby nie to że wziąłem śmietanę kwaśną w kubku zamiast tej w kartoniku
Dzemu - Sob 10 Mar, 2012
Czlowiek uczy sie na bledach Nastepnym razem bedzie juz lepiej Duzo lepiej!
magdalenik - Sob 10 Mar, 2012
ja biorę kwaśną do sosu serowego i mi dobry wychodzi
jak go robiłeś?
spróbuję następnym razem ze słodką
kawkader - Nie 11 Mar, 2012
Śmietanę do garnka, poczekałem aż zacznie się gotowac, wtedy do niej ser żółty i topiony w odpowiednich proporcjach, później przyprawy, natka pietruszki. Wszystko się ładnie 'scaliło' ale wyszedł za kwaśny i za gęsty.
Mecenas - Śro 09 Maj, 2012
musze się pochwalić autorskim daniem wieprzowina z imbirem, palce lizać
Stanzberg - Czw 10 Maj, 2012
Wegetariańska rewolucja Cię zmiecie.
kawkader - Pią 11 Maj, 2012
Kotlety sojowe a'la schabowe !
bladaczka - Sob 19 Maj, 2012
"o smaku kurczaka"
michał ze wsi 2 - Sob 15 Wrz, 2012
Żołędzie gotowane w wodzie.
Nazbierać żołędzi,wsadzić do garnka,zalać wodą,osolić.Pogotować trochę,potem wyjąć i zjeść.
frozen - Wto 30 Lip, 2013
a ja wczoraj zrobilam pączki wiedenskie http://1.bp.blogspot.com/...40/IMG_5976.JPG ale wyszly troche koslawe
Marguz - Pią 02 Sie, 2013
hmhm ostatnio całkiem mi się udało - polędwice wieprzowe w musztardzie smażone na maśle do tego grzanki i sałatka ze świeżego szpinaku. bardzo klawo wygląda na talerzu a jeszcze lepiej smakuje
frozen - Pią 02 Sie, 2013
http://www.wielkiezarcie.com/recipe49566.html - ja jeszcze polecam to, bo jest pyyyszne
|
|