PUNK FORUM
Forum Punkowe

Na każdy temat, nic o punku... - Kulinaria

Dzemu - Nie 31 Paź, 2010

Mecenas a z czego najlepiej polecasz sushi?
Zigi - Nie 31 Paź, 2010

mam kumpele co się jara japonia to zdarza mi sie być zaproszonym na sushi i inne wynalazki no i powiem ze mi smakuje zajebiście taka kuchnia.
BadMotherfucker - Czw 06 Sty, 2011

Szynka ze świeżego świniaka, pokrojona w sporej wielkości kawałki moczona 24 godziny w marynacie ziołowej, lekko podsmażona i uduszona w niewysokiej temperaturze z cebulką i pieczarkami a do tego ryż na sypko ...

Dawno nie miałem takich pyszności w ustach :!:

A wszystko z okazji odwiedzin mojego brata Kacpra :cool:

zachariasz - Czw 06 Sty, 2011

bardzo świeże mięso jak by je nie przyrządzić zawsze jest zajebiste :mrgreen:
Dzemu - Sob 08 Sty, 2011

Wlasnie skonczylem akcja sajgonki! Zajebioza!
ko0niu - Sob 08 Sty, 2011

U nas będzie spaghetti, ostre jak skurwysyn, z dużą ilością czosnku, tak jak koń lubi
Dzemu - Sob 08 Sty, 2011

Nie ty jeden pozazdroscil ;-)
A oto i moje sajgoneczki

ko0niu - Nie 09 Sty, 2011

wygląda dobrze, u mnie znów spaghetti bo zrobiłem tyle sosu, że mam go na dziś jeszcze cały pojemnik, pewnie będzie jeszcze lepsze - jak wszystko co postoi przez noc.
Ale ja nie o tym, mam zajebisty przepis z włoskiej kuchni, kulki z ryżu z mielonym mięsem w środku - smażone w głębokim oleju. to jest tak zajebiste, że szkoda gadać, zeskanuje stronę z książki kucharskiej na dniach bo szkoda abym tylko ja zaznawał tej rozkoszy kulinarnej :grin:

BadMotherfucker - Nie 09 Sty, 2011

Powiedz mi co jest klejem w tych kuleczkach ?
Bo same z siebie to chyba trzymać się nie będą ?
Jajko ?

heroina - Nie 09 Sty, 2011

jak ryż ugotował na niesypko to się będzie trzymać na ryżu
ko0niu - Nie 09 Sty, 2011

ryż się gotuje na kleistą konsystencję i faktycznie z tego co pamiętam wbija się w niego jedno jajko.
Mecenas - Nie 09 Sty, 2011

sushi sie robi bez jajka i tyż się trzyma
BadMotherfucker - Pon 10 Sty, 2011

Ale sushi masz zwinięte i ściśnięte jakimś czymś
Mecenas - Pon 10 Sty, 2011

ale sa jekieś nigiri co nie sa ściśnięte
BadMotherfucker - Pon 10 Sty, 2011



Też bywają ściśnięte, a te nie ściśnięte są przyciśnięte od góry kawałkiem ryby :old:

Zresztą ryż ugotowany na niesypko jest niedobry :mad:

Dzemu - Pon 10 Sty, 2011

No ja juz mam wszystko co potrzebne do sushi ale zwlekam bo jakos sie boje ze nie wyjdzie. ;-) Moze ktos ma jakies porady z wlasnego doswiadczenia!?
bladaczka - Pon 10 Sty, 2011

BadMotherfucker napisał/a:
Obrazek

Też bywają ściśnięte, a te nie ściśnięte są przyciśnięte od góry kawałkiem ryby :old:

Zresztą ryż ugotowany na niesypko jest niedobry :mad:
wchodzę,patrzę i myślę sobie-o,jakie apetyczne ciastka :glupek: :glupek: :crazy:
zachariasz - Pon 10 Sty, 2011

Dzemu napisał/a:
Moze ktos ma jakies porady z wlasnego doswiadczenia!?


Nie przypal ryżu :rotfl:

Zigi - Śro 12 Sty, 2011

Nigiri sie trzyma bez jajka bo sie ryz zaciska w specjalnym takim jakby pudelku, nie umiem tego okreslic slowami. no kurwa no takim sciskaczem do Nigiri? nie znam nazqwy tego.
Dzemu - Śro 12 Sty, 2011

ale jak chce zrobic sushi maki to wbijac jajko w ryz czy nie?
maliniak - Śro 12 Sty, 2011

kupujesz specjalny ryz do sushi i jak go dobrze ugotujesz to lepi sie ja skurwysyn wiec zadne dodatki nie sa potrzebne!
Dzemu - Śro 12 Sty, 2011

maliniak napisał/a:
kupujesz specjalny ryz do sushi i jak go dobrze ugotujesz to lepi sie ja skurwysyn wiec zadne dodatki nie sa potrzebne!


wiem, bo mam taki ryz, ale myslalem ze moze profilaktycznie dodac!

heroina - Pią 14 Sty, 2011

popsujesz ryż jak dodasz jakjo. masz tu widełoprzepis http://mkogzx66l8jq.az.pl...id=69&Itemid=74

Zigi napisał/a:
no kurwa no takim sciskaczem do Nigiri? nie znam nazqwy tego.
palce? przecie to się w rękach robi
zachariasz - Nie 16 Sty, 2011



Zagłada ludzkości i sztuki kulinarnej :zygi: :!:

BadMotherfucker - Nie 16 Sty, 2011

Popieram :!:
Podobnie jak 99% przetwarzanego mięsa - nie jadam takich rzeczy. Jeśli mięso to tylko świniaczek wcześniej kupiony i później przyrządzany przeze mnie na różne sposoby - pieczeń na kanapki, duszone na obiad itp. itd.
Zero drobiu - ptaszyzna to ZŁO :!:


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group