|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
|
Na każdy temat, nic o punku... - Kulinaria
Dzemu - Nie 31 Paź, 2010
Mecenas a z czego najlepiej polecasz sushi?
Zigi - Nie 31 Paź, 2010
mam kumpele co się jara japonia to zdarza mi sie być zaproszonym na sushi i inne wynalazki no i powiem ze mi smakuje zajebiście taka kuchnia.
BadMotherfucker - Czw 06 Sty, 2011
Szynka ze świeżego świniaka, pokrojona w sporej wielkości kawałki moczona 24 godziny w marynacie ziołowej, lekko podsmażona i uduszona w niewysokiej temperaturze z cebulką i pieczarkami a do tego ryż na sypko ...
Dawno nie miałem takich pyszności w ustach
A wszystko z okazji odwiedzin mojego brata Kacpra
zachariasz - Czw 06 Sty, 2011
bardzo świeże mięso jak by je nie przyrządzić zawsze jest zajebiste
Dzemu - Sob 08 Sty, 2011
Wlasnie skonczylem akcja sajgonki! Zajebioza!
ko0niu - Sob 08 Sty, 2011
U nas będzie spaghetti, ostre jak skurwysyn, z dużą ilością czosnku, tak jak koń lubi
Dzemu - Sob 08 Sty, 2011
Nie ty jeden pozazdroscil
A oto i moje sajgoneczki
ko0niu - Nie 09 Sty, 2011
wygląda dobrze, u mnie znów spaghetti bo zrobiłem tyle sosu, że mam go na dziś jeszcze cały pojemnik, pewnie będzie jeszcze lepsze - jak wszystko co postoi przez noc.
Ale ja nie o tym, mam zajebisty przepis z włoskiej kuchni, kulki z ryżu z mielonym mięsem w środku - smażone w głębokim oleju. to jest tak zajebiste, że szkoda gadać, zeskanuje stronę z książki kucharskiej na dniach bo szkoda abym tylko ja zaznawał tej rozkoszy kulinarnej
BadMotherfucker - Nie 09 Sty, 2011
Powiedz mi co jest klejem w tych kuleczkach ?
Bo same z siebie to chyba trzymać się nie będą ?
Jajko ?
heroina - Nie 09 Sty, 2011
jak ryż ugotował na niesypko to się będzie trzymać na ryżu
ko0niu - Nie 09 Sty, 2011
ryż się gotuje na kleistą konsystencję i faktycznie z tego co pamiętam wbija się w niego jedno jajko.
Mecenas - Nie 09 Sty, 2011
sushi sie robi bez jajka i tyż się trzyma
BadMotherfucker - Pon 10 Sty, 2011
Ale sushi masz zwinięte i ściśnięte jakimś czymś
Mecenas - Pon 10 Sty, 2011
ale sa jekieś nigiri co nie sa ściśnięte
BadMotherfucker - Pon 10 Sty, 2011
Też bywają ściśnięte, a te nie ściśnięte są przyciśnięte od góry kawałkiem ryby
Zresztą ryż ugotowany na niesypko jest niedobry
Dzemu - Pon 10 Sty, 2011
No ja juz mam wszystko co potrzebne do sushi ale zwlekam bo jakos sie boje ze nie wyjdzie. Moze ktos ma jakies porady z wlasnego doswiadczenia!?
bladaczka - Pon 10 Sty, 2011
BadMotherfucker napisał/a: | Obrazek
Też bywają ściśnięte, a te nie ściśnięte są przyciśnięte od góry kawałkiem ryby
Zresztą ryż ugotowany na niesypko jest niedobry | wchodzę,patrzę i myślę sobie-o,jakie apetyczne ciastka
zachariasz - Pon 10 Sty, 2011
Dzemu napisał/a: | Moze ktos ma jakies porady z wlasnego doswiadczenia!? |
Nie przypal ryżu
Zigi - Śro 12 Sty, 2011
Nigiri sie trzyma bez jajka bo sie ryz zaciska w specjalnym takim jakby pudelku, nie umiem tego okreslic slowami. no kurwa no takim sciskaczem do Nigiri? nie znam nazqwy tego.
Dzemu - Śro 12 Sty, 2011
ale jak chce zrobic sushi maki to wbijac jajko w ryz czy nie?
maliniak - Śro 12 Sty, 2011
kupujesz specjalny ryz do sushi i jak go dobrze ugotujesz to lepi sie ja skurwysyn wiec zadne dodatki nie sa potrzebne!
Dzemu - Śro 12 Sty, 2011
maliniak napisał/a: | kupujesz specjalny ryz do sushi i jak go dobrze ugotujesz to lepi sie ja skurwysyn wiec zadne dodatki nie sa potrzebne! |
wiem, bo mam taki ryz, ale myslalem ze moze profilaktycznie dodac!
heroina - Pią 14 Sty, 2011
popsujesz ryż jak dodasz jakjo. masz tu widełoprzepis http://mkogzx66l8jq.az.pl...id=69&Itemid=74
Zigi napisał/a: | no kurwa no takim sciskaczem do Nigiri? nie znam nazqwy tego. | palce? przecie to się w rękach robi
zachariasz - Nie 16 Sty, 2011
Zagłada ludzkości i sztuki kulinarnej
BadMotherfucker - Nie 16 Sty, 2011
Popieram
Podobnie jak 99% przetwarzanego mięsa - nie jadam takich rzeczy. Jeśli mięso to tylko świniaczek wcześniej kupiony i później przyrządzany przeze mnie na różne sposoby - pieczeń na kanapki, duszone na obiad itp. itd.
Zero drobiu - ptaszyzna to ZŁO
|
|