|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Inne - Co ostatnio zawładnęło Waszymi głośnikami?
xkrzysiekx - Pią 12 Gru, 2008
Stanzberg napisał/a: | Cytat: | conservative punk/oi! z takimi tuzmai jak Kombinat 86 | Bzdura - Kombinat 86 to nie jest conservative punk.
Właściwie - nie był - bo wczoraj się rozpadli.
|
kapela, która śpiewa "nawróć się na drogę, która kroczyli Twoi pradziadowie" nie jest conservative?
i tka istnieli za długo
Stanzberg - Pią 12 Gru, 2008
Oni mieli dość żartobliwe podejście do tekstów.
Nie ma zresztą już czego roztrząsać - skład nie istnieje.
Mecenas - Pią 12 Gru, 2008
Stan byłes na wczorajszym koncercie?
zagrali i sie rozpadli czy to był pożegnalny?
Rozpadli się zanim nadszedł dzień koncertu w ogóle.
Ale gig był ekstra: Unlucky gra już na poziomie wydawania porządnej demówki i mam nadzieję, że do takowej w przyszłym roku dojdzie. Radio T mi kompletnie nie przypadło do gustu, ale publika była zachwycona. Wyobraź sobie mix zimnej fali, metalu i wokalu z Miguela.
Stanzberg napisał/a: | Radio T mi kompletnie nie przypadło do gustu, ale publika była zachwycona. Wyobraź sobie mix zimnej fali, metalu i wokalu z Miguela. Laughing |
zaintrygowaleś
ale boję się , ze to raczej jakas kopia Rammstein by wyszła, niż cos ciekawego
Żaden tam Rammstein, to jest nowy projekt Slavika z M&TLD.
Stanzberg napisał/a: | Żaden tam Rammstein, to jest nowy projekt Slavika z M&TLD. |
no wiem wiem, natomiast fuzja coldwave, metalu i goth wokalu skojarzyła mi się z Niemcami
tak czy siak sprawdzuiłbym mimo wszystko, bo Migueli bardzo cenię
dis - Pią 12 Gru, 2008
100% Hate napisał/a: | Przeczytaj sobie wypowiedzi swoje czy najtera o oi! music czy 77 /nawet w tym temacie/ - a potem pisz o ignorancji i nieuzasadnionej arogancji. |
jesli chcesz ze mna rzeczowo porozmawiac o ktoryms z nich, to po prostu napisz - na bazie tych kapel i ludzi, ktorych mialem mialem posluchac/poznac, wypowiem sie na temat swojej wiedzy i spostrzezen, a nawet wymieni ci kapele ktore lubie i ich najlepsze w moim odczuciu albumy. natomiast jesli zamierzasz mnie rozliczac z ironicznych textow, jako moich rzeczywistych pogladow na ten temat, to idz sobie lepiej porozmawiaj z fachowcami z cp/dp o portishead, thculture albo atdi - bedzie to poziom adekwatny do moich wypowiedzi po odjeciu sarkazmu. a wlasciwie... wystarczy sama apatia i wasze rozkminy o np. osobie matola.
dis napisał/a: | wasze rozkminy o np. osobie matola. | Matoł jest osobą dość kontrowersyjną również dla osób ze skrajnie przeciwnej strony, ale to oczywiście KMWTW.
dis - Pią 12 Gru, 2008
pozostaje mi wiec jedynie dopisac: pozdro dla kumatych.
sea of deprivation
Stanzberg napisał/a: | dis napisał/a: | wasze rozkminy o np. osobie matola. | Matoł jest osobą dość kontrowersyjną również dla osób ze skrajnie przeciwnej strony, ale to oczywiście KMWTW. |
Stan, kiedys pytałem przy okazji faszystów - ilu Ty znasz ludzi "ze skrajnie przeciwnej strony"(w stosunku do cpdp)?
stradoom terror
no country - Pią 12 Gru, 2008
Butterfly Coma - Yellow blood
xkrzysiekx napisał/a: | :lol: Stan, kiedys pytałem przy okazji faszystów - ilu Ty znasz ludzi "ze skrajnie przeciwnej strony"(w stosunku do cpdp) | I co Ci odpowiedziałem, prawdę?
Obecnie ciszaaa....
Cytat: | porozmawiaj z fachowcami z cp/dp o portishead, ... albo atdi |
nie wiem czy się zdziwisz, ale na cpdp jest pare osób które cenia sobie te kapele, pomijam thc
i zaczynają od posta w stylu "wystarczy spojrzeć na zdjecie, by wiedzieć że to niesłuchalne gówno"...
Stanzberg napisał/a: | I co Ci odpowiedziałem, prawdę |
że moze nie Ty, ale Twoi koledzy etc. no tka, ta scena plotkami stoi ja Matoła znam osobiście i nie bardzo rozumiem jacy ludzie i dlaczego mieliby mieć coś przeciwko niemu (mówimy o ludziach ze sceny hc/punk, owej "skrajnie przeciwnej strony")
u mnie Pedestrians, czyli kapel grajaca niczym amerykańskie bandy w 1980. , ale Bezkoc zabronił to nazywać oldschoolem
xkrzysiekx napisał/a: | Matoła znam osobiście i nie bardzo rozumiem jacy ludzie i dlaczego mieliby mieć coś przeciwko niemu | Skończmy temat, bo faktycznie robi się idiotyczne plotkowanie.
Kolegów ze skrajnej prawicy nie mam (chyba, że uznamy cp za skrajną prawicę. )
Cytat: | "wystarczy spojrzeć na zdjecie, by wiedzieć że to niesłuchalne gówno" | Mów co chcesz, ale jak widzę ekipę z brodami i gwiazdami na koszulkach to nie wzbudza to we mnie zbytniej ochoty na sprawdzanie muzyki.
Choć oczywiście nie warto tak generalizować, bo sporo doskonałych bandów ma/miało tragiczny image (999, Ramones, Toy Dolls, Adicts...).
e tam, zarost jest trupankowy, choc afro juz nie do końca
[quote="Stanzberg"] xkrzysiekx napisał/a: | Skończmy temat, bo faktycznie robi się idiotyczne plotkowanie.
Kolegów ze skrajnej prawicy nie mam (chyba, że uznamy cp za skrajną prawicę. )
|
ja raczej sugerowałem kolegów z anarcho-lewackiego skrzydła skoro mówiłeś o diametralnie odmiennej od Matoła stronie barykady...
no ale ok, nie będe Cie wprawiał w zakłopotanie
u mnei: Zounds
Marguz - Pią 12 Gru, 2008
Stanzberg napisał/a: | Mów co chcesz, ale jak widzę ekipę z brodami |
kolego, zarost je zarost i nie ma się co go czepiać!
Mecenas napisał/a: | e tam, zarost jest trupankowy, choc afro juz nie do końca Razz |
o to to!
a no i co do tematu to teraz Minor Threat, a niedawno In Spite Of
Unholy Grave
dis - Pią 12 Gru, 2008
Mecenas napisał/a: | pomijam thc |
wiem, w koncu jak napisal pewien powszechnie szanowany prymityw to "muzyka dla cpunow" zreszta podobnie jak 2 pozostale przyklady. dalszy komentarz jest po prostu zbedny, i nie jest to bynajmniej kwestia rozbieznosci gustow.
Obawiam sie że Robert B. nie dostrzegł w ww kapelach potencjału, który widział w niektórych kapelach sXe, mogacych zwrocic hc/punk w stronę konserwatyzmu <tak tak, mam ten pamietny numer Pasazera;>
Anonymous - Pią 12 Gru, 2008
The Analogs- blask szminki
Pretty Little Flower
Pani Ka - Pią 12 Gru, 2008
Pandaemonium i Rhapsody of fire
Zaczęłam słuchać takiej muzyki,że sama siebie się boję
|
|