|   | 
								PUNK FORUM Forum Punkowe | 
								  | 

Zablokowane - Kawa czy herbata 

gooy - Czw 05 Lip, 2007
  a piliscie kiedys kombucze ? http://en.wikipedia.org/wiki/Kombucha

bo ja kiedys dorwalem w supermarkecie w kartonie i bylo calkiem ok. az sie zastanawialem nad zakupem wlasnego zestawu do wyrobu tego specyfiku.

kawe pije tylko jak musze sie wybudzic, a herbate to w sumie roznie. czasem caly tydzien dzien w dzien po kilka herbat, a czasem miesiac ani jednej.
												 Nieja - Czw 05 Lip, 2007
  Jedyna kawa jaką piję z prawdziwą przyjemnościa to zbożówka (najlepiej schłodzona). Prawdziwą kawę pijam tylko gdy musze się rozbudzić. Z herbat jestem dożywotnim fanem naparu z własnoręcznie zrywanej lipy. Jednak jako, że zdaża mi się pić te cudo rzadko, najczęsciej pijam klasycznego, mocnego Earl Gray'a bez cukru. A piwa nigdy nie piłem, musze się jeszcze zapoznać       
												 xkrzysiekx - Czw 05 Lip, 2007

| Nieja napisał/a: | 	 		  | Jedyna kawa jaką piję z prawdziwą przyjemnościa to zbożówka (najlepiej schłodzona) | 	  

Stanzberg - Czw 05 Lip, 2007

| Nieja napisał/a: | 	 		  | piwa nigdy nie piłem, musze się jeszcze zapoznać  | 	  

Grrruby, grrruby niepankrok!
												 buri - Czw 05 Lip, 2007

| Stanzberg napisał/a: | 	 		   	  | Nieja napisał/a: | 	 		  | piwa nigdy nie piłem, musze się jeszcze zapoznać  | 	  

Grrruby, grrruby niepankrok! | 	  

jaki pankrok, tania prowokacja
												 Anonymous - Czw 05 Lip, 2007

| Zwierz@k napisał/a: | 	 		  ostatnio nic tylko to co napisał przybysz - czyli yerba mate            

wczoraj zamowilem sobie nowa - jedyne 30 zł za 0,5 kg     

jak tylko przyślą, to będe jeszcze bardziej weselszy i zajebiściejszy     | 	  

30 za 0,5? w chuj drogo... ja nie daje wiecej jak 35 za kg, i wybor mam calkiem niezly    teraz mam [aragwajskie campesino z anyzem. generalnie w ankiecie wybralem herbate, ale glownie zapijam sie yerba. kawa zdarza mi sie rzadko, chociaz jakis czas temu uwielbialem...
												 Nieja - Czw 05 Lip, 2007

| Cytat: | 	 		  Stanzberg napisał:

Nieja napisał:

piwa nigdy nie piłem, musze się jeszcze zapoznać

Neutral Grrruby, grrruby niepankrok!

jaki pankrok, tania prowokacj | 	  

Ojtam, wy od razu wszędzie prowokacje widzicie  
												 Aneta - Czw 05 Lip, 2007
  no tak 

kolega gustuje w... 

np.

*dodajcie do ankiety jabole   
												 Mecenas - Pią 06 Lip, 2007

| Cytat: | 	 		  | Zwierzak, napisz, która to taka dobra była i gdzie zamawiana | 	  

ja widziałem tylko ekspresową, a smakuje mi bardzo

kawy nie pijam, jak już to capuccino (ale to chyba nie kawa)

a herbata to byle mocna była i z 2 łyżeczkami cukru   
												 magdalenik - Pią 06 Lip, 2007
  moja ulubiona herbata:jakakolwiek,zwylka,w szklance zywca 0,5 l,z 4 lyzeczkami syropu malinowego lub truskawkowego,3 lyzeczkami miodu,odrobina cytryny...i mozna pic   

moja ulubiona kawa:w kubku lub 0,5 l szklance,lyzeczka rozpuszczalnej(nescafe),lyzka zbozowej(inki),lyzeczka cukru,zalane do 1/4 goraca woda i dopelnione zimnym mlekiem.pycha!!!                                                      

tyle ze musze sobie i herbate i kawe przyzadzac sama...Rozumiecie chyba,ze nikt nie ma ochoty mnie wyreczac    

wole wiec piwo       ( okocim mocne,lech,kaper)
												 Anonymous - Pią 06 Lip, 2007

| magdalenik napisał/a: | 	 		  | moja ulubiona herbata:jakakolwiek,zwylka,w szklance zywca 0,5 l,z 4 lyzeczkami syropu malinowego lub truskawkowego,3 lyzeczkami miodu,odrobina cytryny...i mozna pic | 	  

nie za słodko??
												 Zwierz@k - Pią 06 Lip, 2007

| suicide punk napisał/a: | 	 		  Zwierz@k napisał:

ostatnio nic tylko to co napisał przybysz - czyli yerba mate Exclamation Exclamation Exclamation

wczoraj zamowilem sobie nowa - jedyne 30 zł za 0,5 kg faja

jak tylko przyślą, to będe jeszcze bardziej weselszy i zajebiściejszy faja

30 za 0,5? w chuj drogo... ja nie daje wiecej jak 35 za kg, i wybor mam calkiem niezly Wink teraz mam [aragwajskie campesino z anyzem. generalnie w ankiecie wybralem herbate, ale glownie zapijam sie yerba. kawa zdarza mi sie rzadko, chociaz jakis czas temu uwielbialem... | 	  

to gdzie zaopatrujesz? ja zasadniczo jestem początkującym mateista, bo napierdlałem jakieś tam "bezfrirmowki" ale ich cena (10 zł - 100g) skutecznie odstraszała... teraz kupiłem cruz de malta za 23 zł z bombillą de la fuente grati (gratis - czyli w rzeczywistości płaci się za nią te 3 zł właśnie, ale była mi potrzebna dla dziewczyny mej). A anyżowi mowię stanowcze nie.
												 Aneta - Pią 06 Lip, 2007
  a to ktoś próbował?     

| Cytat: | 	 		  | Kopi Luwak, kawa Luwak - gatunek kawy pochodzący z południowo-wschodniej Azji, wytwarzany z ziaren kawy, które wydobyte są z odchodów zwierzęcia z rodziny łaszowatych łaskuna muzanga (Paradoxurus hermaphroditus), nazywanego popularnie cywetą, a także luwak. Kopi Luwak jest najdroższą kawą na świecie, a kilogram tego przysmaku może kosztować do 1000 euro. Wynika to z tego, że rocznie światowe "zbiory" tego gatunku kawy wynoszą zaledwie 300-400 kg. W Polsce opakowanie 450 gramów sprzedawane jest za ponad 1500 zł  | 	  

| Cytat: | 	 		  | Cyweta bardzo chętnie zjada owoce kawy. Miąższ owoców kawy zostaje strawiony, ale samo ziarno nie, lecz tylko po nadtrawieniu przez enzymy trawienne i lekkim sfermentowaniu przez bakterie produkujące kwas mlekowy przechodzi przez przewód pokarmowy i jest wydalane. Zwierzę zjada tylko najlepsze owoce, a przez przejście przez przewód pokarmowy cywety ziarna kawy tracą gorzki smak i kawa z nich wytwarzana zyskuje nowy, niepowtarzalny aromat. | 	  
												 Mecenas - Pią 06 Lip, 2007

| Cytat: | 	 		  | kawa z nich wytwarzana zyskuje nowy, niepowtarzalny aromat. | 	  

nie wątpię           
												 Aneta - Pią 06 Lip, 2007
  są jeszcze ci co pieprzą   
												 Stanzberg - Pią 06 Lip, 2007

| Aneta napisał/a: | 	 		  są jeszcze ci co pieprzą     | 	  

Punk_Tarnów - Sob 07 Lip, 2007
  moze piwo? a tak wogole to wole herbate niz kawe...
												 mootyl - Wto 10 Lip, 2007
  kawa z mlekiem i cukrem <3
												 gooy - Wto 10 Lip, 2007
  pija tu ktos herbate z mlekiem     
												 Anonymous - Wto 10 Lip, 2007

| Zwierz@k napisał/a: | 	 		  | to gdzie zaopatrujesz? ja zasadniczo jestem początkującym mateista, bo napierdlałem jakieś tam "bezfrirmowki" ale ich cena (10 zł - 100g) skutecznie odstraszała... teraz kupiłem cruz de malta za 23 zł z bombillą de la fuente grati (gratis - czyli w rzeczywistości płaci się za nią te 3 zł właśnie, ale była mi potrzebna dla dziewczyny mej). A anyżowi mowię stanowcze nie. | 	  

najbardziej oplaca sie na allegro    anyz mi sie szybko znudzil, chociaz zly nie jest... a yerbe pije regularnie jakos od konca '05  
												 a n k a - Śro 11 Lip, 2007
  ja jak piję herbatę to tylko z mlekiem
												 Przybysz - Śro 11 Lip, 2007

| a n k a napisał/a: | 	 		  | ja jak piję herbatę to tylko z mlekiem | 	  

o kurcze szkoda że nie ma emotki odruchu wymiotnego. Ciotka mnie tym truła i kompozycja nie dla mnie jednak  
												 Mecenas - Śro 11 Lip, 2007
  herbata z mlekiem zwana też bawarką to zmora mojego dzieciństwa, w miarę dorastania zmieniły mi się upodobania smakowe i obecnie lubię choc pijam rzadko
												 Aneta - Śro 11 Lip, 2007
  nie ma to żadnych wartości odżywczych    

lepiej piwo pij   
												 Aneta - Śro 11 Lip, 2007
  byłbyś już kwadratowy jakby to byla prawda  

| 

|